Professioneel stucwerk

Normaal stucwerk is toch gebruikelijk? Dat is toch ook zeker een vak. Het is niet alleen de stukadoor die hierbij verantwoording moet nemen maar ook de constructie die gewenst is zal hierbij bepalend zijn voor een gezond eind resultaat. Eerder in het bouw of verbouw proces is het verstandig om ons te vragen waar wij op zullen letten om eventuele problemen te tackelen indien mogelijk.

De juiste manier van voorbereidingen zoals afplakken van de vertrekken waar gewerkt dient te worden. Het voor behandelen van de ondergronden voor de hechting en de zuiging van het materiaal voornamelijk bij gips zijn hierbij belangrijk. Het evt. stellen van de benodigde profielen om strakke hoeken, beëindigingen of dilataties te kunnen maken. De nabehandeling van het gemaakte werk zoals lossnijden van de gestukadoorde wanden tegen elkaar of het plafond lossnijden van de wanden, of een extra controle. Allemaal zaken die er aan bijdragen om het net wat beter en mooier te maken om tot een tevreden resultaat te komen.

Pleisterwerk op wanden en plafonds

Pleiterwerk is de meest voorkomende manier van stucwerk op wanden en plafonds. De laagdikte zal tot 8 mm dik zijn.

Raapwerk op wanden en plafonds

Raapwerk is de dikkere variant van pleisterwerk. Hierbij wordt niet helemaal hetzelfde gedaan als bij pleisterwerk. Het verschil zit hem in de laagdikte, waardoor er ook meerdere arbeidsgangen nodig zijn. Als raapwerk wordt toegepast, wordt een dikkere laag gips of mortel aangebracht om wanden en/of plafonds goed uit te vlakken. Denk hierbij aan kromme of scheve muren/ plafonds. Hieronder valt bij ons ook het vlak en te lood zetten van wanden in bijvoorbeeld een badkamer. De laagdikte begint vanaf 8 mm tot ongeveer 4 centimeter. Mocht het zo zijn dat het nog dikker moet dan worden de raaplagen opgebouwd in verschillende lagen, de zogenoemde vertinlagen.

Schuurwerk op wanden en plafonds

Schuurwerk is een laag gips wat niet glad wordt gepleisterd, omdat er fijn zand in de gips zit. Door dit te gaan draaien, het zogenoemde opschuren, krijg je een vlam effect. Dit kan zijn als een wild verband, dat betekent door elkaar heen gedraaid, of netjes op 1 lijn.

Buitenwerk van gevels

Voor buitenwerk zijn diverse opties mogelijk. Van een raaplaag met een cementspecie of kalk. Denk hierbij aan een complete gevel van een woonhuis of boerderij, een plint aan de onderkant van de gevel, een zogenoemde smetrand, tuinmuren, schoorstenen, stal muren etc.

Isoleren van de woning is ook mogelijk in combinatie met stucwerk. De afwerking kan dan bijvoorbeeld sierpleister of schuurwerk zijn.

Direct een offerte aanvragen

Neem vrijblijvend contact met een van onze restauratiestukadoors voor meer informatie of om meer te weten te komen over de kwaliteit die we leveren. Bij Tichem Stucwerk bent u aan het juiste adres.